Sleeve tattoo

Wanneer u zich oriënteren gaat op uw nieuwe (of eerste) tatoeage, is de locatie ervan naast het design het grootste, belangrijkste component. Arm tatoeages, en voornamelijk sleeve tattoos, zijn al jaren populair bij jong en oud. Er zijn diverse keuzes waarvoor u kunt gaan wanneer u overweegt een sleeve te beginnen of aan te vullen. Wij nemen u graag mee door dit proces en delen wat inspiratie met u.

De verschillende soorten sleeve tattoo

Voor sommige tatoeage liefhebbers is één tattoo niet voldoende, dus kiezen zij voor meerdere. Een sleeve tattoo is een verzameling tatoeages die samen een deel van, of de hele arm bedekt. Sleeve is het Engelse woord voor mouw, en dat is geen toeval: wanneer men een sleeve heeft gezet, vormt de tatoeage in feite een soort mouw.

Een full sleeve tattoo is de meest bekende: deze loopt van de schouder helemaal tot aan de pols. Maar u kunt natuurlijk zelf kiezen hoe u uw sleeve tattoo vorm gaat geven. Een half sleeve bijvoorbeeld, loopt enkel tot aan de elleboog. Misschien wilt u uw schouder wel open laten – dan kunt u ook gaan voor een lower arm sleeve. De keuze is aan u. Het mooie aan een sleeve tattoo is namelijk dat deze vaak heel persoonlijk is. Niet vaak zullen mensen kiezen voor een directe kopie van een sleeve tatoeage.

VRAGEN? AFSPRAAK MAKEN?

Stuur ons een bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op met je.

Ik ga akkoord met:

9 + 3 =

Sleeve tattoo

Stijl en vormgeving

De meeste mensen kiezen ervoor hun sleeve in één stijl te tatoeëren. Dat hoeft natuurlijk niet, maar het kan wel esthetische voordelen hebben als alle tatoeages op elkaar aansluiten. U kunt hierbij denken aan een dierenthema, zoals een lion sleeve tattoo of een tiger sleeve tattoo. Maar ook een sleeve met historische of culturele context valt vaak in de smaak. Denk hierbij aan een Greek sleeve of Nordic sleeve tattoo. Aziatische thema’s als Japanese sleeve tattoos zijn ook onverminderd populair.

Naast dit verbindende thema kunt u ervoor kiezen uw sleeve compleet zwart-wit te houden (ook wel black and grey sleeve genoemd), of juist opvallend en kleurrijk te maken (color sleeve). Of deze twee te combineren en zwart-wit met kleur af te wisselen. De opties zijn eindeloos.

Inspiratie toepassen

Wanneer u een abstract idee heeft voor uw sleeve tattoo, kunnen we samen met u komen tot een design. Dit doen we door te kijken naar associaties, voorkeuren van stijl en wat u ervoor wilt uitgeven. Door het hele proces ondersteunen wij u en staan wij paraat om creatief met u te sparren of advies en advies te geven. Neem contact met ons op als u meer vragen heeft of een afspraak in wilt plannen.